آشنایی با مشاوره پیش از ازدواج PMC

سلام علیکم

اگر برگزاری جلسات خواستگاری تحت اشراف و نظارت خانواده‌ها با رعایت چارچوب‌های شرعی، ضوابط عقلی و ملاحظات عرفی باشد و نیز از مشاورۀ پیش از ازدواج(Pmc) استفاده شود، این انتظار وجود دارد که دختر و پسر سریعاً به جمع بندی نهایی برسند و تکلیف خودشان را مشخص کنند، در این صورت دچار وابستگی عاطفی نخواهند شد و بهترین انتخاب را خواهند داشت. 

 

علت ناپایداری بسیار از ازدواج‌ها اکتفاء به معیارهای سطحی و عدم بررسی همخوانی ویژگی‌های شخصیتی ـ روانشناختی، زیستی، نگرشی، خانوادگی، اقتصادی، اجتماعی و تحصیلی دختر و پسر با یکدیگر است. 

 

مشاورۀ پیش از ازدواج (Pmc) این فرصت را برای دختر و پسر فراهم می‌آورد که با کمک و همراهی کارشناسان و متخصصان ازدواج در ازدواج انتخابی آگاهانه و بر اساس معیارها و ملاک‌های ازدواج داشته باشند. 

 

ریسک ازدواج با مشاورۀ پیش از ازدواج (Pmc) به‌شدت پایین می‌آید و طبیعتاً میزان اختلافات زناشویی و شکست در ازدواج پایین خواهد بود. 

 

امروزه با توجه به گسترش جوامع و پیدایش شهرهای بزرگ و پیچیده شدن شناخت افراد از یکدیگر، لزوم مشاورۀ پیش از ازدواج (Pmc) بیش‌ازپیش آشکار می‌گردد تا لایه‌های پنهان شخصیتی افراد آشکار گردد و دختر و پسر با شناخت کامل و آگاهی از صحت و سلامت ازدواجشان تصمیم به ازدواج باهم بگیرند و درصد خطا را پایین بیاورند. البته مشاوره پیش از ازدواج علی‌رغم در نظر گرفتن پارامترهای ضروری که تحقیقات بسیاری در سطح جهان بر روی آن‌ها انجام‌گرفته فقط در حدود ۷۵% می‌تواند به پیش‌بینی موفقیت یک ازدواج حکم نماید و ۲۵% بقیه مربوط به رعایت مسائلی است که بعد از ازدواج می‌تواند در غنی‌سازی زندگی مشترک نقش جدی داشته باشد. 

 

روال مشاورۀ پیش از ازدواج (Pmc) بدین گونه است که طرفین بعد از آشنایی‌های اولیه که با اطلاع و زیر نظر خانواده‌ها صورت می‌گیرد و معمولاً پنج شش جلسه به طول می‌انجامد به یک مشاوری که متخصص در امر مشاورۀ قبل از ازدواج است مراجعه می‌نمایند و ایشان با تسلط بر آیتم‌هایی تعیین‌کننده‌ای چون تاریخچۀ خانوادگی طرفین و خاطرات دوران کودکی آن‌ها و گرفتن آزمون‌های کتل و گلاسر و Ass و یا سایر آزمون‌هایی که بومی‌شده برای ایران هستند و نیز همخوانی و همسانی نگرش‌های طرفین در مسائل مختلف اخلاقی، اجتماعی، باورهای دینی، سیاسی و غیره که در طی چندین جلسه انجام می‌گیرد نظر خود را راجع به ازدواج آن دو اعلام می‌کند. 

 

بدین‌صورت که

 ۱. در حدود پانزده درصد از موارد می‌گوید این پسر و دختر علی‌رغم علاقه ظاهری که به هم دارند در صورت ازدواج باهمدیگر؛ دچار مشکل خواهند شد و بعد از اُفت علایق احساسی و عاطفی به هم؛ وارد فاز درگیری‌های لفظی و احیاناً فیزیکی خواهند شد. 

۲. در حدود پانزده و بیست درصد از موارد می‌گوید این دو با توجه به آیتم‌های مختلف شخصیتی و خانوادگی و فرهنگی و اجتماعی کاملاً به درد ازدواج باهم می‌خورند و بعد از ازدواج با مشکل جدی‌ای برنخواهند خورد. 

۳. در حدود شصت هفتاد درصد از موارد می‌گوید این دو می‌توانند باهم ازدواج کنند به شرطی که فلان توصیه‌ها را به‌طورجدی در زندگی مدنظر داشته و فلان امور را رعایت کنند، مثلاً به پسر می‌گوید شما می‌توانید با این خانم ازدواج کنید، اما ایشان بسیار عاطفی و احساسی هستند و لذا اگر فردا از جنبۀ عاطفی محرومیتی را به وی تحمیل نمایید ممکن است بر سر سفرۀ دیگری که از جهت عاطفی او را سیراب می‌کند، بنشیند! و یا مثلاً به دختر می‌گوید دخترخانم ازدواج شما با این آقاپسر بلامانع است، اما باید بدانید که او وابستگی زیادی به مادرش دارد لذا باید در این جهت با او مدارا نمایید.

 

خوشبختی و موفقیت شما را از خداوند بزرگ خواستاریم